Bästa luftvärmepumpen - bäst i test

I denna artikel hittar du vilken luftvärmepump som är bäst i test just nu!

En luftvärmepump är en apparat som både kan värma och kyla ditt hem. Med en luftvärmepump kan du ha en behaglig temperatur året runt! Det gör den genom sin underhållsvärme som skyddar mot frysning och fuktskador - den är perfekt för garage eller sommarhus när du är borta. En luftvärmepump har också filter som renar luften du andas. Oavsett om det är ett stort eller litet utrymme, sommar eller vinter finns det alltid användning för en luftvärmepump! 

Varför inte installera en luftvärmepump i ditt hem om det är få som inte skulle ha nytta av den? Du kan hålla samma temperatur hela året med en luftvärmepump eftersom den både kan värma och kyla ditt hus. Den kan hålla garage och sommarstugor friska när du inte är på plats genom att hålla temperaturen, vilket förhindrar frysning och fuktskador. Luftvärmepumpar har filter som även renar luften du andas. Oavsett om det är ett stort eller litet rum, sommar eller vinter, behövs det alltid en luftvärmepump.

Mitsubishi MSZ-LN25 - Bästa värmepumpen

Mitsubishi MSZ-LN25 är gjord för att klara kylan i norr. Den kan utstråla värme ner till -35 grader. När det gäller att utnyttja energin på bästa sätt är den verkligen en av de bästa luftvärmepumparna med en energiprestanda på A++ och ett SCOP-värde som är helt oöverträffat.

Det är möjligt att reglera den med den medföljande fjärrkontrollen. Den kan också styras via den medföljande appen, som är tillgänglig via wifi. Den ställer in luftkonditioneringen så att luften riktas mot människor när det finns människor i rummet. Ljudnivån är låg, och den sjunker så lågt som 3 decibel på natten för en vilsam sömn. Två luftledare möjliggör två separata luftspridningar. Om den till exempel placeras vid en trappa kan den sända luft till båda våningarna. Det här är en fantastisk luftvärmepump som har klarat alla tester med bravur, och den uppfyller behoven i de flesta hushåll.

Detta är en fantastisk produkt för allergiker eftersom den kan avlägsna upp till 94-99 % av de partiklar som svävar i luften. Den ger dig en mycket ren luft att andas, fri från bakterier, allergener och damm. Utomhusdelen av den här är tillgänglig i fyra olika nyanser, vilket gör den ganska unik. Det gör det genom att matcha huset mer exakt, vilket gör att det ser betydligt bättre ut. 

Varför ska du investera i en luftvärmepump?

Det finns flera fördelar med att investera i en luftvärmepump. Det blir snabbt, billigt och effektivt om du väljer rätt pump. Den är ganska enkel att använda och kan producera värme eller kyla på några sekunder. Till skillnad från många andra värmekällor har den ett antal tydliga fördelar. Den är också ganska enkel att använda, med bara några grundläggande verktyg och lite expertis som krävs.

En vedeldad kamin kan vara billig, särskilt om du kan köpa ved till ett förmånligt pris. Det är också något som kräver en hel del ansträngning att få igång och den får inte lämnas obevakad på grund av brandfaran. Elektriska värmare är snabba och enkla att installera, men de använder mycket ström för sin blygsamma effekt, vilket gör dem kostsamma i drift. Därför är en billig luftvärmepump ofta värd att investera.

Vilka är fördelarna med en luftvärmepump?

Den kan snabbt och effektivt producera värme och kyla, vilket gör den idealisk för ett hem. Rummet kommer att vara både mysigt och trevligt året runt, oavsett årstid eller väder. Den gör mycket mer än en vanlig fläkt. Den genererar kall luft i stället för att bara flytta runt varm luft, ungefär som en kylenhet för fönster. Luftfiltret gör att luften blir ren. Detta är fantastiskt för personer som lider av allergier eller vill ha friskare och renare luft att andas. Garage, fritidshus och sommarstugor är några av de vanligaste platserna för luftvärmepumpar. Därför är de perfekta för användning i hemmet, eftersom de kan ge underhållningsvärme. Luftkanalerna förhindrar att luften blir för gammal och förebygger frostskador, fuktskador och håller jämna steg med den ständigt föränderliga miljön. Eftersom du inte behöver kontrollera luftvärmepumpen lika ofta som ett konventionellt värmesystem kan den stå på egna ben. 

Vad skiljer en luftvärmepump från andra typer av värmepumpar?

En värmepump är en bra apparat för många människor eftersom den erbjuder många fördelar. Den är enkel och snabb att använda. Du behöver inte vänta länge innan du kan känna hur den varma eller kalla luften trycks ut. Den är enkel att använda och sköter sig själv, så du behöver inte ens vara där när den väl är igång. Det faktum att de ofta vinner förstklassiga jämförelser med sina konkurrenter är ett annat försäljningsargument för luftvärmepumpar.

Det är helt riskfritt och behöver inte övervakas. Den är också extremt energieffektiv, vilket gör den mycket kostnadseffektiv att driva. Med en intern fläkt kan pumpen distribuera värme och kyla på ett unikt sätt, samt ge ren och fräsch luft via det inbyggda luftfiltret. Alla föroreningar och bakterier avlägsnas.

Att installera en luftvärmepump

Du kan köpa en luftvärmepump med eller utan installation. Det är dock vanligast och mest lämpligt att köpa pumpen tillsammans med installationen, eftersom en ren installation kräver mycket expertis och utrustning. Enligt svensk lag måste en utbildad kyltekniker göra installationen. Den behöver en specialistlicens i enlighet med svensk lagstiftning. Om du vill utföra installationen själv behöver du ett certifikatnummer och namnet på den person som ska utföra installationen.

Hur går en installation av luftvärmepump till?

Utomhusdelen av en luftvärmepump placeras i allmänhet nära den plats där den kan utföra sitt arbete på ett bra sätt, men det beror på vad du vill ha ut av ditt system. Inomhusenheten kommer att vara annorlunda beroende på hur mycket luftdistribution och avgasplacering som önskas i förhållande till platsen för optimal prestanda! Den måste kunna sprida luften ordentligt, men beroende på vilken effekt man vill ha kan placeringen variera. Ett hål kommer att skäras i väggen för att förbinda både utomhus- och inomhusdelen. Installatören tillhandahåller i allmänhet alla material och verktyg och kommer själv till huset där installationen ska ske. Det tar vanligtvis inte mer än några timmar för en expert att slutföra installationen.